Noutăți

Flacăra Jocurilor Europene de la Minsk a fost aprinsă la Roma

Flacăra Păcii – flacăra celei de a doua ediții a Jocurilor Europene care vor avea loc la Minsk, în perioada 21 – 30 iunie, a fost aprinsă în istoricul site arheologic Ara Pacis din Roma, în cadrul unei ceremonii unde printre cei prezenți s-au numărat președintele Comitetului Olimpic European, Janez Kocijancic, secretarul general al EOC Raffaele Pagnozzi, președintele Comisiei Europene pentru coordonarea Jocurilor Spyros Capralos și vicepreședintele Comisiei Europene de Coordonare a Jocurilor, Zlatko Matesa.
De asemenea, la eveniment au participat campioanele olimpice Alena Belova (scrimă), Uladzislau Hancharou (gimnastca – trambulină) și Yuliya Nestsiarenka (100 de metri).
Înainte de a-și începe drumul spre capitala Belarusului, Flacăra Păcii va fi purtată până în vârful Mont Blanc de membrii Federației de Alpinism din Belarus, după care va urma periplul prin Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia și Slovenia.
Flacăra Păcii va ajunge pe 12 mai în Belarus, unde va vizita cele mai mari orașe, precum și cele mai îndepărtate localități din țara gazdă a Jocurilor Europene, iar pe 21 iunie, în cadrul ceremoniei de deschidere, va aprinde Flacăra Jocurilor Europene Minsk 2019. (cosr.ro)

Back to top button