Noutăți

Festivalul Feminin de Karate – o sărbătoare pentru sportive

Federația Națională de Karate-Do din Republica Moldova (W.K.F.), cu susținerea partenerilor GOSH Copenhagen, EUROSPORT, TianDe, CTC TV Mega, Radio Alla, Radio Stil și Radio Hit-FM au organizat în premieră Festivalul Feminin de Karate dedicat Zilei Internaționale a Femeii – Women”s Karate Festival.

Evenimentul a avut loc duminică, 6 martie 2016, în sala Liceului Teoretic cu profil sportiv ”Gloria”.
Treizeci de sportive din orașele Chișinău, Cimișlia, Sângera, Tiraspol și Dnestrovsc s-au reunit pentru a demonstra frumusețea sportului feminin.

Participantele, în vârstă de la 4 până la 32 de ani au concurat în trei discipline: Fantom, Kata și Kumite, atât individual cât și în echipe. Printre acestea s-au numărat și persoane cu dizabilități, mame și viitoare mame.

Una din cele mai memorabile prestații a aparținut echipei de Kata al CS ”Samurai”, care a impresionat publicul prin precizia și dificultatea exercițiilor îndeplinite.

Printre invitații speciali ai evenimentului au fost gimnastele școlii sportive ”Speranța”, ghidate de antrenoarele Maia Nicolaeva și Svetlana Titova; reprezentantele Fundației pentru relații moldo-japoneze, care au îndeplinit dansul tradițional japonez ”YOSAKOI” și sportivele clubului de taekwondo ”MAISTER KORYO International” alături de antrenoarea Ludmila Perfilova.

Sportivele participante la eveniment au fost premiați cu tricouri oferite de companiei de echipament sportiv ”EURSOSPORT” și cadouri din partea companiei daneze de produse cosmetice GOSH Copenhagen, reprezentată la eveniment de Domnul Grigore Langa și Natalia Langa.

Atât voluntarii, arbitrii, cât și câștigătorii concursurilor, organizate în timpul festivalului, au primit daruri din partea Doamnei Natalia Malai (director) și Igor Vortolomei (manager) al companiei de produse cosmetice și de sănătate TianDe. Pe tot parcursul evenimentului, reprezentanții companiei au oferit publicului posibilitatea de a proba produsele TianDe.

Evenimentul a fost susținut de partenerii media: CTC TV Mega, Radio Alla, Radio Stil și Radio Hit-FM.

Pentru informație:

KATA reprezintă seturi definite de mișcări și tehnici, cunoscut ca și «lupta cu adversarul invizibil». Fiecare Kata poate fi interpretată ca un „manual viu” în care tehnicile și filozofia karate-ului s-au transmis și se transmit prin generații.

Kumite reprezintă lupta directă între doi parteneri. Conform regulamentelor actuale ale Federației Mondiale de Karate (World Karate Federation), aceasta implică lovituri de braț și de picior în sistem semi-contact.

Fantom. Aceasta a fost creată pentru sportivi cu vârsta de până la 7 ani, unde micuții își demonstrează tehnicile de luptă având ca adversar un manechin. Arbitrii observă criterii precum: viteza, dificultatea exercițiilor și menținerea distanței corecte față de adversarul static.

Back to top button