Noutăți

Festival olimpic în Bosnia și Herțegovina

Mica delegație a Republicii Moldova a asistat la ceremonia de deschidere a celei de a XIV-a ediții a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2019 Sarajevo și Sarajevo de Est 2019, eveniment care a avut loc pe stadionul Asim Ferhatovic Hase din Sarajevo. Țara noastră va fi reprezentată de Lilian Bînzari la proba patinaj artistic. Sportivul de 15 ani, care este însoțit de antrenoarea Paige Aistrop, va concura pe 13 și 14 februarie. Șeful misiunii este vicepreședintele CNOS, Larisa Popova, campioană olimpică în 1980.
Spectacolul dinamic și plin de lumini oferit de gazde a încântat asistența, iar mesajele de pace, fair-play și prietenie transmise de Abdulla Skaka, primarul orașului Sarajevo, și Nenad Vukovic, primarul orașului Sarajevo de Est, au ajuns la sufletele sportivilor care se vor întrece de astăzi la opt discipline sportive.
Flacăra Olimpică a sosit într-un jeep și a fost aprinsă în același soclu de unde a strălucit și în urmă cu 35 ani, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă Sarajevo 1984. Un superb foc de artificii a încheiat ceremonia, după ce Milorad Dodik, președintele Bosniei și Herțegovinei, a deschis oficial Festivalul.

Back to top button