Noutăți

Drapelul Olimpic a ajuns pe Marele Zid Chinezesc în așteptarea JO de iarnă Beijing 2022

Steagul Olimpic înmânat de președintele Comitetului Internațional Olimpic Thomas Bach, primarului orașului Beijing Chen Jining, în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă PyeongChang 2018, a ajuns la Marele Zid Chinezesc.
Drapelul a străbătut districtul Yanqing din nordul Beijingului, care va fi una dintre cele trei locații pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, după care a fost arborat pe Marele Zid Chinezesc, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la secțiunea Badaling a Marelui Zid, în prezența a peste 500 de spectatori. Printre participanți s-a numărat și Jia Zongyang, medaliat cu argint la schi, în proba de freestyle, la PyeongChang 2018.
„Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 au început la Beijing”, a declarat Han Zirong, secretarul general al Comitetului de Organizare de la Beijing.
Yanqing, la 74 km nord-vest de centrul Beijingului, va găzdui cinci evenimente în 2022, inclusiv schi alpin, bob, skeleton și sanie.
Celelalte două locații pentru întrecerile olimpice vor fi la nord de orașul Beijing și în Zhangjiakou, în provincia adiacenta Hebei. (agerpres.ro)

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker