NoutățiTokyo 2020

Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Ambii sportivi au declarat că sunt mândri și onorați că vor purta drapelul Republicii Moldova la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

În cadrul întrevederii oficiale cu Președintele Republicii Moldova, Excelența Sa Doamna Maia Sandu a înmânat solemn Drapelul țării sportivilor noștri, urându-le mult succes în competiția acerbă care-i așteaptă.

Dan Olaru va înregistra a doua participare a Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 el a fost port drapelul Republicii Moldova, fiind cel mai tînăr membru al Echipei Olimpice.

Alexandra Mîrca a marcat debutul său olimpic la Jocurile Olimpice din Rio 2016. În 2019 Alexandra și Dan cuceresc medalia de argint la Cupa Mondială de la Berlin la dublu mixt.

Dan Olaru și Alexandra Mîrca apreciază înalt calitatea de membru al Echipei Olimpice a Republcii Moldova și o consideră o minunată oportunitate, care are un mare impact în experiența lor sportivă.

Dan Olaru : “A fi membru al Echipei Olimpice este pentru mine, în primul rând, realizarea unui vis și a unui scop pe care mi l-am fixat. În al doilea rând, Echipa Olimpică este o familie mare sportivă, unde ai de învățat multe lucruri noi unul de la altul și, desigur, unde poți împărtăși experiența ta și poți ascultă sfaturi utile de la coechipierii tăi.”

Arcașii noștri au fost primii care au ajuns în Japonia și au beneficiat de un stagiu de pregătire în Tsuruoka în cadrul acordului de parteneriat, semnat între CNOS și administrația locală a regiunii.

Alexandra Mîrca : “În Tsuruoka am fost întâmpinați foarte bine, la cel mai înalt nivel, cu emoții pozitive și urări de bine. Primele zile au fost mai complicate, ne-am acomodat cu timpul și fusul orar. Suntem déjà în Tokyo, ne simțim destul de bine, am intrat în ritm și muncim la maxim la antrenamente”.

 

Back to top button