Noutăți

Cupa “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski” | Ediția a VI-a a Regatei Internaționale de kaiac-canoe

Data și locul desfășurării: 10 octombrie 2020, lacul din Parcul Valea Morilor, ora 10:00

Aceste competiții sunt dedicate campionilor olimpici Nicolae Juravschi și Victor Reneiski. Palmaresul sportiv al acestor sportivi este unul impunător: 2 medalii de aur la Jocurile Olimpice din Seul 1988, medalie de argint la Jocurile Olimpice din Atlanta 1996, 8 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale de caiac-canoe.

Prin aceste competiții Federația de caiac-canoe din Republica Moldova speră să descopere noi talente și să contribuie la promovarea poziției de frunte a acestui sport în țara noastră.

Cupa Golden Canoe reprezintă deja o competiție înrădăcinată în calendarul național, adunând anual peste 200 de sportivi, repezentând Republica Moldova, Ucraina, România, Belarus și Rusia.

Trofeul Cupei “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski” reprezintă sculptura în bronz, întruchipând dublul celor doi campioni, executată de deținătorul Trofeului Comitetului Internațional Olimpic „Sportul și Arta” Veaceslav JIGLIȚCHI.

Cupa  “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski” este un eveniment mult așteptat de cei care practică proba de caiac – canoe. Interesul sporit pentru Cupa Golden Canoe se explică prin faptul că la competiție participă cei doi mari campioni Nicolae Juravschi și Victor Reneiski. Golden Canoe reprezintă o sărbătoare de suflet pentru participanți: placerea de a concura, de a comunica cu campionii. Ceremonia de premiere este foarte simbolică și motivantă pentru sportivi, pentru că sunt premiați și încurajați chiar de marii campioni. Si pentru antrenori este un eveniment important, care le permite să își promoveze sportivii, să discute problemele existente, să caute soluții, să depisteze noi talente, etc.

Anul acesta Cupa Golden Canoe este organizată cu susținerea Ministerului de Educație, Cultură și Cercetare a Republcii Moldova, CNOS și a Fundației Campionilor Olimpici.

Back to top button