Comunicate de presă

Comunicat de Presă „OLYMPIC FEST 2015”

OLYMPIC FEST,sărbătoarea sportului pentru toți,va avea loc pe data de 23 mai 2015 în Piața Marii Adunări Naționale.

Olympic Fest este un eveniment de proporţii, ce întrunește în fiecare an în Piața Marii Adunări Naționale mii de oameni, indiferent de abilități sportive, vârstă sau ocupație. Timp de o zi, Piața Marii Adunări Naționale se transformă într-un ”carnaval” al sporturilor, participanții având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, fotbalul, tenisul de masă, badmintonul, etc.

Tradiționala Cursă Olimpică este cel mai așteptat moment al evenimentului. Cursa Olimpică este dedicată Zilei Olimpice, sărbătorită pe 23 iunie, și este o acțiune de solidarizare pentru un mod de viață activ și sănătos, pentru promovareași celebrarea valorilor olimpice de excelență, prietenie și respect. Această Cursă nu este o competiție, toți participanții sunt învingători. Cursa Olimpică a ajuns la a 24-a ediție anul acesta.

Fiecare participant la Cursa Olimpică primește un tricou cu inele olimpiceo sticlă de apă și un număr care îi permite să participe la Cursă și la tombola olimpică.

Anul acesta programul Olympic Fest include cîteva competiții inedite.

Ștafeta de alergări pentru 6 echipe, reprezentanți ai posturilor de televiziune: Moldova 1, Publika, Prime, Jurnal TV, CTC, TV 7. Ștafeta de alergări este un prilej de divertisment și socializare între jurnaliști – colegi de breaslă, dar și de a face sport și a demonstra care echipă e mai puternică.

Pentru că picii sunt viitorii campioni, Olympic Fest va include în program 2 competiții pentru cei mai tineri sportivi: Campionatul mamelor la alergat cu cărucioare și Campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea. Pentru a încuraja mișcarea, dar și distracția în rîndul părinților și copiilor, în Piață va fi amenajat de asemenea un Orășel al Copiilor, un spațiu special pentru cei mai mici participanți la Olympic Fest.

Festivalul sportului pentru toți se încheie cu Tombola Olimpicăla care fiecare are posibilitatea să cîștigepremii valoroase: un telefon iPhone 6, două biciclete, aparate de fitnes, echipament sportiv, etc.

Partenerul media general al evenimentului, Moldova 1, va difuza în direct evenimentul Olympic Fest 2015 de la 10.00 pînă la 12.00.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova aduce mulțumiri partenerilor, care contribuie la organizarea Olympic Fest 2015: Cristalina, Aquamagic, Giant, McDonalds, Powerteam, Daac Hermes, Ecosport, Free Time.

Sponsorii generali ai Olympic Fest – ORHEI-VIT şi MOLDOVA AGROINDBANK 

 

PROGRAM:

9:00 – 10:00

Adunarea și înregistrarea participanților la Cursă, distribuirea tricourilor

9:00 – 12:30

Activități în zone sportive și Orășelul Copiilor

10.00 – 10:15

Campionatul mamelor la alergat cu cărucioare(zona Start)

10:15 – 10:30

Campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea (zona Start)

10:00 – 11:00

Meci de fotbal între echipele sponsorilor (MAIB, Orhei Vit, Asociația Presei Sportive APSM, Echipa Olimpicilor) – zona fotbal

10:30 – 11:00

Ștafeta de Atletism între reprezentanții posturilor de televiziune (zona Start)

11:10 – 11:20

Ceremonia de deschidere a Festivalului Olympic Fest. Decorarea cîștigătorilor Ștafetei de Atletism și a mamelor cu pici (scenă)

11:30 – 12:15

Desfășurarea Cursei Olimpice

12:15 – 12:30

Înmânarea premiilor câștigătorilor meciului de fotbal (scenă)

12:30

Tombolă și decernarea premiilor (scenă).

Back to top button