Evenimente

OLYMPIC ECO FEST 2017 – Cea mai verde implicare!

CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) al Republicii Moldova, Fundația Campionilor Olimpici și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu susținerea Sponsorului General Rompetrol Moldova organizează pe data de 30 septembrie 2017 ediția  a III-a a evenimentului Olympic ECO Fest.

          Prin acest proeict, organizatorii își propun educarea ecologică a chișinăuenilor, promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.

          Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este : Practicăm sportul într-un mediu curat.

  • Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuenilor. Pe data de 30 septembrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață, iar lacul va fi împînzit de o flota de diverse ambarcațiuni : kaiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon. Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, kaiac-canoe, etc.
  • Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura unde te odihnești trebuie păstrată pentru generațiile ce urmează.
  • Toți doritorii vor participa la o cursă de alergări în jurul lacului Valea Morilor și vor primi un tricou olimpic cu logo-ul CNOS, al sponsorului general al evenimentului Rompetrol și al partenerului Naturalis.
  • În afară de aceasta, în cadrul Olympic EcoFest vor fi desfășurate diverse activități de interes pentru părinți și copii, având drept scop educarea ecologică.
  • Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din mun. Chișinău vor prezenta o lecție despre alimentația sănătoasă și vor efectua un screening al hipertensiunii cu determinatea unor parametri din nutritie ( determinarea grasimilor, apei, etc.) pentru doritori.
  • Centrul Național de Mediu va organiza un workshop despre folosirea produselor sintetice de curățat în gospodărie și influența negativă a acestora asupra mediului, în special, a apelor. Copiii vor participa la un masterclass de fabricare a unui detergent ecologic.
  • Participanții vor planta copaci și vor participa la salubrizarea teritoriului.
  • În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrările care au participat la concursul de pictura „Eu sunt ECO”.


 

Back to top button