Comunicate de presăNoutăți

Comunicat de presă: Cina Olimpică 2017

Comitetul Național Olimpic și Sportiv organizează anual Cina Olimpică, eveniment dedicat zilei de fondare a instituției, 29 ianuarie 1991.

Scopul Cinei Olimpice este celebrarea valorilor olimpice de prietenie, excelență și respect, celebrarea spiritului și unității olimpice, dar și a diversității și frumuseții sportului în general.

Tradițional, Cina Olimpică adună împreună sportivi, antrenori, oficiali de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, oameni de afaceri și din domeniul culturii, jurnaliști pentru a celebra spiritul și valorile olimpice.

Cina Olimpică este, de asemenea, un eveniment de totalizare al anului sportiv precedent, în cadrul căruia sunt anunțați câștigătorii diverselor categorii de premiere pentru consemnarea celor mai frumoase rezultate sportive.

CNOS decernează de asemenea Trofeele Excelență Olimpică și Sportul și Femeia, care onorează personalitățile și instituțiile ce aduc un aport considerabil la dezvoltarea Mișcării Olimpice și sunt mereu în căutarea excelenței în activitatea lor. Trofeele reprezintă sculpturi în bronz, semnate de Veaceslav Jiglițchi, laureat al Premiului CIO 2014 Sportul și Arta. Cina Olimpică 2017 va avea loc pe data de 26 ianuarie. În cadrul evenimentului va fi vernisată expoziția de fotografii Emoții Olimpice Rio 2016, care prezintă cele mai emoționante momente ale evoluției sportivilor noștri. La Cina Olimpică vor participa membrii Echipei Olimpice RIO 2016, care vor primi insignele de participant la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 din partea CIO.

O delegație a Comitetului Olimpic și Sportiv Român în frunte cu președintele, campionul olimpic Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi va participa la Cina Olimpică. Președintele COSR Mihai Covaliu și Președintele CNOS Nicolae Juravschi vor semna un memorandum de colaborare între instituții. Excelența sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii va onora cu prezența sa Cina Olimpică pentru a consemna începutul unui nou ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

 PrezentareCinaOlimpica

Back to top button