Comunicate de presăNoutăți

Comunicat de presă | 6 aprilie – Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost proclamată și sărbătorită oficial de ONU și statele sale membre la 6 aprilie 2014, în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lîngă ONU.
 
Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace contribuie la o mai bună recunoaștere a sportului în calitate de instrument de dezvoltare a păcii și de coeziune socială. Sportul reprezintă, de asemenea, un limbaj universal și un catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare.
 
Astăzi, mai mult ca niciodată avem nevoie de pace.
Mișcarea Olimpică este unită în misiunea sa de a contribui la pace prin sport și de a uni lumea într-o competiție pașnică.
 
CNOS va consemna această sărbătoare printr-o Lecție Olimpică pentru elevii Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, care va fi organizată pe data de 6 aprilie în incinta Casei Olimpice. Elevii vor efectua, de asemenea o vizită în Muzeul Olimpic și vor discuta cu campionii olimpici Larisa Popova și Nicolae Juravschi.
 
În spiritul declarațiilor și recomandărilor CIO și ale Comitetelor Olimpice Europene, CNOS din Republica Moldova face apel la pace, își exprimă solidaritatea cu CNO din Ucraina și manifestă sprijin sportivilor ucraineni acolo unde este posibil.
 
#WriteCard #IDSDP #OlympicMoldova
Back to top button