Comunicate de presăNoutăți

Comunicat de presă – 14.09.2017

În legătură cu conferinţa de presă organizată pe data de 14.09.2017 de către Federaţia de Taekwondo WTF din R.M., Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova reiterează că acuzaţiile invocate de către organizatorii şi participanţii la conferință nu sunt întemeiate, nu corespund realităţii şi principiilor de etică.

Amintim, că Federaţia de Taekwondo WTF din R.M., prin acţiunile sale, a încălcat grav Carta Olimpică şi Statutul CNOS, motiv pentru care i-a fost suspendată calitatea de membru al CNOS pentru o durată nedeterminată, pînă la înlăturarea încălcărilor.

Drept temei pentru suspendare au servit multiplele plîngeri şi sesizări adresate CNOS şi Ministerului Tineretului şi Sportului al R.M. din partea Liceului Internat Republican cu profil Sportiv, a sportivilor Stepan Dimitrov şi Vadim Dimitrov, Ana Ciuchitu, Andrei Rotaru, Mihail Boțan, Tatiana Țimbalari, etc. şi antrenorului Vladislav Mazur.

CNOS a acţionat în mod legal, conform Statutului, intervenind pentru a stopa încălcarea de către Federaţia de Taekwondo WTF a prevederilor  statutare, regulamentare și a drepturilor sportivilor.

Menționăm că litigiul dat se află spre examinare la Curtea de Arbitraj Sportiv din Lausanne, urmare a adresării Federației de Taekwondo WTF din RM.

În condițiile în care ședința de audiere a CAS este programată pentru data de 3 octombrie curent, catalogăm conferința de presă drept o intenție de a induce în eroare opinia publică și de a face presiuni asupra CNOS.

Back to top button