Comunicate de presăJocuri OlimpiceNoutățiRio 2016

Comunicat – 05 august 2016

Urmare adresării unor reprezentanți mass-media pe marginea comentariilor sportivei Natalia Prișcepa, CNOS al Republicii Moldova menționează că sportiva a beneficiat de același tratament respectuos de rând cu alți membri ai lotului olimpic.

Sportiva Natalia Prișcepa a obținut dreptul de a participa la Jocurile Olimpice pe data de 29 iulie 2016 în urma realocării cotelor neutilizate drept urmare a eliminării din concursul olimpic a echipei de haltere a Federației Ruse. În situația creată, sarcina CNOS a fost să asigure logistica corectă a deplasării sportivei la RIO, în condițiile în care procurarea unui bilet la o etapa atât de tîrzie este dificilă.

CNOS a întreprins măsuri operative pentru a deplasa sportiva la Rio în ziua de 05 august 2016 pentru crearea  condițiilor de aclimatizare, având în vedere intrarea sportivei în concurs pe data de 12 august.

Amintim că ținuta de gală pentru membrii delegației a fost prezentată pe data de 7 iulie și, respectiv, distribuită ulterior sportivilor. Ca și în cazul lui Radu Albot, care a obținut o cotă olimpică pe data de 30 iulie 2016, confecționarea ținutelor oficiale pentru aceștea a fost imposibilă.

Pentru perioada aflării la Jocurile Olimpice, sportivei i-au fost alocate diurne în mărime similară cu ceilalți membri ai delegației noastre.

Urându-i succese la Jocurlie Olimpice, CNOS apreciază gestul sportivei Natalia Prișcepa care și-a retras comentariul de pe facebook cu scuzele de rigoare.

Acum, când au rămas ore numărate pănă la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice, transmitem gânduri bune olimpicilor moldoveni, urându-le o evoluție cât mai reușită.

Back to top button