Lecții OlimpiceNoutăți

Comitetul Național Olimpic și Sportiv te îndeamnă să fii ECO !

Vină în parcul Valea Morilor pe data de 1 octombrie, la orele 09:30 pentru a petrece o zi activă, pentru a descoperi frumusețea sportului și pentru a învăța să fim Eco.

În cadrul evenimentului Olympic EcoFest, care a ajuns anul acesta la a 7 ediție, vom combina practicarea sportului cu diverse activități ecologice: plantarea copacilor, salubrizarea teritoriului și desfășurarea concursurilor cu tematică ecologică.

Evenimentul are la bază motto-ul: “Practicăm sportul într-un mediu curat! Suntem responsabili de înverzirea planetei noastre!”, iar  pe parcursul edițiilor anterioare, membrii Familiei Olimpice au plantat peste 250 de copaci, marcând un rezultat vizibil, completând, în Parcul Valea Morilor, deja câteva alei.

Prin intermediul acestor activități, sportivii își propun să promoveze educația ecologică, subliniind angajamentul organizațiilor sportive în soluționarea problemelor de mediu.

Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise, iar Olympic EcoFest este o invitație de îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a comunica cu sportivi. Valea Morilor, fiind un loc mult-îndrăgit al chișinăuienilor, întrunește prieteni și familii – locația ideală pentru o întâlnire de suflet în data de 1 octombrie. Acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului, iar lacul va fi împânzit de o flotă de diverse ambarcațiuni: caiac, canoe, schifuri, sup, etc.

Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere așa sporturi ca: caiac-canoe, volei, badminton, fotbal de plajă, pentatlon modern, karate, taekwondo, teqball, scrimă, etc.

În cadrul evenimentului EcoFest va avea loc, de asemenea, și competiția de caiac-canoe Golden Canoe: Nicolae Juravschi –Victor Reneiski”.

În speranța că veți da curs invitației noastre, vă așteptăm cu drag.

Organizatori:

Comitetul Național Olimpic și Sportiv
Fundația Campionilor Olimpici
Federația Sportului Școlar
Asociația Națională a Atleților Olimpici din RM

 

Partener General – maib

Apa oficială – aqua uniQa

Parteneri: SIS N BRO, TORECO

 

Back to top button