Noutăți

CNOS a prezentat Echipa Olimpică a Republicii Moldova, care va participa la FOTE Tbilisi 2015

Marți, 21 iulie, pe gazonul verde al stadionului „Dinamo” din capitală a avut loc conferința de presă, organizată de către CNOS în ajunul deplasării Echipei Olimpice a Republicii Moldova la cea de-a 13-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Manifestarea polivalentă din capitala Georgiei se va desfășura în perioada 26 iulie – 01 august 2015 la Tbilisi, cu prezena a  peste 3800 de sportivi din 50 de țări. Conferința de presă cu prezenta președintelui CNOS Nicolae Juravschi, prim-vicepreședintelui CNOS Nicolae Piatac, secretarului general CNOS Cristina Vasilianov, vicepreședintelui CNOS Victor Peicov, a demarat cu o placută ceremonie de felicitare, adresate Alexandrei Emelianov cu prilejul cuceririi medaliei de aur la aruncarea discului în cadrul   Campionatului Mondial, categoria juniori, disputat în Columbia.

Echipa Olimpică a Republicii Moldova va fi alcătuita din 20 de sportivi și 7 antrenori, reprezentanți noștri urmând să concureze la patru sporturi: atletism, judo, înot și tenis, din cele nouă cuprinse în programul FOTE Tbilisi 2015.

Victor Peicov, vicepreședintele CNOS, președinte al Federației de Lupte, este șeful de misiune al Republicii Moldova.

Portdrapelul Delegației Olimpice  a Republicii Moldova va fi Alexei Sanicov.

Autorul acestui grandios proiect multi-sportiv bienal de anvergură, organizat sub egida Comitetelor Olimpice Europene, a fost ex-președintele CIO Jacques ROGGE. Prima ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European s-a disputat la Brussel în 1991. Pe parcursul celor 23 ani de activitate, CNOS a asigurat participarea Echipei Olimpice a Republicii Moldova la următoarele ediții ale FOTE: Olanda 1993, Marea Britanie 1995, Portugalia 1997, Danemarca 1999, Spania 2001, Franta 2003, Italia 2005, Serbia 2007, Finlanda 2009, Turcia 2011, Olanda 2013, precum și la edițiile de iarnă, Cehia 2011, Romania 2013.Tinerii sportivi moldoveni au cucerit la toate edițiile FOTE 8 medalii de bronz, 4 medalii de argint, iar Irina Erhan (judo), Olga Cristea (atletism) si Tatiana Cicanci (atletism) au revenit acasă cu medalii de aur.

Rezultatele operative de la FOTE Tbilisi 2015vor fi plasate pe urmatoarea adresă:

www.tbilisi2015.com

CNOS aduce mulțumiri Federațiilor de profil și antrenorilor implicați în pregătirea sportivilor, dar și partenerilor, care sunt alături de Echipa Olimpică: Moldova Agroindbank, Orhei Vit, Cristalina de Purcari.

Back to top button