Noutăți

CNOS a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2018

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2018 în cadrul Cinei Olimpice organizate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la fondarea instituției.
Cel mai bun sportiv a fost ales Victor Ciobanu, vicecampion mondial la luptele greco-romane. Cea mai bună sportivă a fost desemnată luptătoarea Anastasia Nichita, campioană mondială și europeană printre tineret. Sportiva nu a fost prezentă la eveniment pentru că participă în aceste zile în Campionatul Indiei pe echipe. Trofeul i-a fost înmânat antrenorului acesteia, Tudor Cârlan.
În top 10 au mai intrat Oleg Tarnovschi, Stepan Dimitrov, Dumitru Galagoț, Zalina Petrivskaia, Radu Albot, Dan Olaru, Aaron Cook și Donior Islamov.
Premiul ”Talentul anului” a avut doi laureați: luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu și înotătoarea Tatiana Salcuțan, medaliați cu aur la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires.
”Speranțe olimpice”: Vitalie Bunici, Dorin Bucșa, Maxim Saculțan, Oleg Nuța, Daniela Cociu, Maria Olăraș, Arcadii Concearov, Daniel Cataraga, Alexandra Emilianov, Ana Ciuchitu, Andrian Mardare, Nina Căpățînă, Alexandru Biciu.
Cel mai bun sportiv la probe neolimpice: Vitalie Spînu, Denis Tachi, Elena Scovitina, Natalia Budeanu, Veaceslav Untu, Polina Barîșnicova.
Cei mai buni antrenori: Evghenii Carabețchi, Tudor Cîrlan, Victor Reneischi, Roman Zgardan, Vadim Hranovschi, Mihai Cucu.
Trofeul ”Sportul și Femeia”: Irina Cecanova, antrenor, secretar general al Federației de tir cu arcul.
Cina Olimpică este organizată în fiecare început de an şi adună sportivi, antrenori, oficiali de stat și jurnaliști pentru a celebra spiritul și valorile olimpice.

Back to top button