Noutăți

CNO, întrevedere pentru modernizarea Stadionului Dinamo

Comitetul Internaţional Olimpic va investi o jumătate de milion de euro pentru modernizarea pistei de atletism a stadionului Dinamo din Chişinău.

Lucrările vor fi efectuate de o compania din Italia. Reprezentantul firmei de construcţie, Andrea Vallari a avut o întrevedere la Chişinău cu Preşedintele CNO, Nicolae Juravschi, Vice-preşedintele CNO, Nicolae Piatac şi Preşedintele Federaţiei de Atletism, Anatolie Balan.

În cadrul planului de acţiune se prevăd două piste de alergare, amenajarea gropilor pentru sărituri în lungime şi triplu salt, utilaj pentru sărituri în înălţime. Şi tribunele stadionului vor fi modernizate, iar CNO caută fonduri financiare pentru modernizarea vestiarelor.

Andrea Vallari, reprezentantul companiei de construcţii din Italia
„Am văzut stadionul şi cred că sunt oportunităţi foarte bune. Datorită implicării noastre, am putea reconstrui stadionul şi să-i atribuim un nivel mondial.”

Nicolae Juravschi, preşedintele CNO
„E o ruşine pentru noi să nu dispunem de o pistă modernă. Acuma este un moment istoric pentru a-l rezolva, totul este pornit. Avem cea mai mare confirmare de la CIO.”

Anatolie Balan, preşedinte FAM
„Bine că am ajuns la această etapă şi sperăm cu ajutorul statului să finalizăm acest proiect. Cum a spus şi domnul preşedinte Juravschi, acest stadion va fi bun nu doar pentru atletism, dar şi pentru întreaga societate.”

Mai multe foto de la întrevedere veţi găsi AICI!

Articol: Mihai Burciu

 

Back to top button