Noutăți

CIO și-a exprimat angajamentul de a vaccina cât mai mulți participanți înaintea JO de la Tokyo

Comitetul Internațional Olimpic și-a exprimat angajamentul de a vaccina cât mai mulți participanți străini pentru COVID-19 înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Richard Pound, membru CIO, a afirmat că prioritizarea sportivilor pentru vaccinul COVID-19 ar fi „cea mai realistă modalitate” de a se asigura că Jocurile vor avea loc anul acesta.
„În Canada, unde am putea avea 300 sau 400 de sute de sportivi – să luăm 300 sau 400 de vaccinuri din câteva milioane pentru a avea Canada reprezentată la un eveniment internațional de această statură, caracter și nivel – nu cred că ar exista un fel de protest public despre asta”, a declarat Pound pentru Sky News.
„Este o decizie pe care trebuie să o ia fiecare țară. Cred că acesta este cel mai realist mod de a merge mai departe”, a adăugat Pound.
Președintele CIO, Thomas Bach, a încurajat în luna noiembrie sportivii să facă vaccinarea pentru COVID-19, dar a insistat că nu va fi o cerință de intrare la Jocuri. El a spus că aceasta ar fi o „decizie gratuită” pentru sportivi și pentru ceilalți implicați în eveniment, dar a spus că ar trebui să o facă ca „semn de respect” pentru ceilalți concurenți și pentru țara gazdă.
CIO a sugerat că va suporta unele dintre costurile pentru vaccinarea participanților la Jocurile de la Tokyo.
„CIO va colabora cu Comitetele Olimpice Naționale pentru a-și încuraja și ajuta sportivii, oficialii și părțile interesate să se vaccineze înainte de a pleca în Japonia. Ar trebui să fie încrezători că totul se face pentru a proteja nu numai participanții, ci și japonezii înșiși”, susține Richard Pound.
„Prioritatea trebuie să fie persoanele care au cel mai mult nevoie de ea: lucrători de primă linie, vârstnicii și oamenii vulnerabili. Va veni un moment, sperăm, înainte de Jocurile Olimpice, când sportivii pot fi luați în considerare pentru vaccinare, dar vom face acest lucru numai atunci când este cazul”, a declarat directorul executiv al Asociației Olimpice Britanice, Andy Anson. (sursa: insidethegames.biz)

Back to top button