Noutăți

Cel mai vârstnic campion olimpic a încetat din viață la 100 de ani

Sir Durward Knowles, cel mai vârstnic medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a încetat din viață la vârsta de 100 de ani. Fostul câștigător la yachting în cadrul Jocurilor Olimpice din Tokyo 1964, a murit în urma unei insuficiente renale, într-un spital din Nassau, Bahamas, unde fusese internat cu doar o săptămână înainte.
Poreclit „Lupul-de-mare”, acesta a luat prima oara contact cu lumea yachtingului împreună cu tatăl său. Prima sa participare la Jocurile Olimpice a avut loc în 1948, la Londra, însă pentru că nu există o echipa Olimpică a Comunității Bahamas, a concurat sub egida Marii Britanii. Opt ani mai târziu, împreuna cu Sloan Farrington, Knowles a câștigat medalia de bronz, prima medalie olimpică din istoria țării din Caraibe. În 1964, la Tokyo a obținut medalia olimpică de aur.
Sir Durward Knowles a concurat la opt ediții ale Jocurilor Olimpice, iar la ultima sa participare, la vârstă de 69 de ani, în 1988, la Jocurile Olimpice din Seul, a fost portdrapelul delegației din Bahamas.
În acest moment, cel mai vârstnic medaliat cu aur la Jocurile Olimpice este gimnasta maghiară Agnes Keleti care luna trecută a împlinit 97 de ani. (cosr.ro)

Back to top button