Noutăți

Campioni de pe băncile şcolii!

Peste 800 de elevi din 35 de instituţii de învăţământ din capitală s-au întrecut la diverse probe sportive. Astfel a marcat Ziua sportivuluipretura Buiucani. La ceremonia de inaugurare a asistat și Nicolae Juravschi, președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Pe lingă probele sportive de mini-fotbal, volei, tragerea otgonului, ridicarea greutăţilor şi ştafeta 4×100 metri, elevii și-au demosnstrat abilitățile la cîntec și la dans.

– Competiţiile sunt organizate pentru a șasea oară. Noi de fiecare data îi invităm pe antrenorii și sportivii cu renume mondial, care vin și le povestesc copiilor cun să obțină rezultate de valoare. Prezența lor ridică imaginea sportului în Republica Moldova, a remarcat  Valeriu Nemerenco, Pretor al sectorului Buiucani.

-Mulți dintre copii prezenți pe stadionul Dinamo practică sportul cu regularitate, fiind și mebri ai loturilor naționale la  diferite probe  sportive. Felcitiări, și să dea domnul ca pilda aceasta frumoasa să constituie un exemplu demn de urmat și de celelalte preturi din capitală, ca să fie sportul dezvoltat in masă, pentru dezvoltarea general a naţiunii noastre, nu doar pentru medalii, a remarcat intr-un interviu pentru programul informativ „Mesager” Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic, președinte al CNOS.

 Echipele învingătoare au primit cupe, medalii, diplome, dar și cadouri de prêt.

Reporter-Aurelia Leorda-Paniș

Back to top button