Noutăți

Campionatul European la fotbal – tenis | 2017

În perioada 15-19 noiembrie 2017 în oraşul Izvoreni, România la Centrul Olimpic Român a avut loc  faza finală   a Campionatului European de fotbal-tenis, la toate categoriile de vîrstă seniori, senioare, juniori și U-21 cu participarea a 24 ţări.

Lotul Naţional a  Moldovei a participat la toate categoriile de virsta si a jucat la toate probele de concurs simplu, dublu, triplu şi la probele dublu mixt şi triplu mixt.

Lotul Naţional a  Moldovei la fotbal-tenis a avut o prestaţie bună din cele 13 probe de concurs lotul național al Moldovei a urcat de 4 ori pe podium, cucerind o medalie de aur si 3 medalii de argint, situînduse pe locul 3 în clasamentul general pe echipe, care a dat dreptul în anul 2018 să participe la Campionatul Mondial fără preliminări.

La seniori proba simplu Sîrghi Alexandru și Smetanca Maxim sa clasat pe locul I.

La U-21 proba dublu-mixt Smetanca Maxim, Telic Ion, Gurdis Victoria și Andrieș Vanesa sa clasat pe locul II.

La juniori proba simplu Scripnic Artiom și Cupeț Iulian sa clasat pe locul II

la proba dublu Scripnic Artiom, Mereuță Dumitru, Cupeț Mihail și Cupeț Iulian sa clasat pe locul II.

In altele 5 probe lotul naţional a ocupat locul IV cedind in finalele mici.

Din staful tehnic al lotului naţional au făcut parte Iurie Bulgareanu, Sîrghi Andrei, Bereghici Ghenadie și Greapca Victor.

Sportivii premianți al lotului național al Moldovei  au primit medalii, diplome și cupe din partrea Federaţiei  Internaţionale de fotbal-tenis (FIFTA).

Federatia de Fotbal – Tenis din Republica Moldova a primit o destinctie din partea Federaţiei Internaţionale de fotbal-tenis (FIFTA) privind dezvoltarea si popularizarea fotbal-tenisului.

Back to top button