Noutăți

Cadou oferit de sportivii de performanță în ajunul Zilei Independentei

Participarea strălucită a fraților Tarnovschi la Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Milano a constituit un adevărat cadou oferit pasionaților sportului din Republica Moldova în ajunul Zilei Independenței. Medalia de argint cucerită de Oleg Tarnovschi pe distanța de 500 de metri la canoe simplu, precum și medalia de bronz, obținută de Serghei Tarnovschi în cursa finală la 1000 de metri, canoe simplu, și obținerea calificării olimpice pentru Rio 2016, constituie cele mai înalte performanțe ale sportivilor moldoveni la finalul anului competițional 2015.

Primele felicitări le-au fost adresate sportivilor și antrenorului emerit Alexandr Chirpicenco la Aeroportul din Chișinău de către Nicolae Piatac, prim-vicepreședinte CNOS. Conducerea Comitetului Național Olimpic și Sportiv a organizat o conferință de presă cu prezența celor doi medaliați ai Mondialelor de la Milano, viceministrului sportului Dragoș Hîncu, a președintelui Federației republicane de profil Iacov Buhnă, a jurnaliștilor sportivi, membri ai APSM. Într-o atmosferă festivă, președintele CNOS Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic la canoe simplu, le-a înmînat  lui Oleg și Sereghei Tarnovschi  cîte 100.000 de lei pentru efortul extraordinar depus la etapa pregătirilor și participării la Mondialele 2015. «Ministerul Tineretului şi Sportului va oferi, conform regulamentului, primele ce revin performerilor la sfîrşitul anului 2015», a precizat viceministrul Dragoş Hîncu.

După o scurtă pauză, Oleg și Serghei Tarnovschi vor relua pregătirile pentru  viitoarele competiții europene și mondiale ale sezonului.

Back to top button