Noutăți

Bază de sănătate în caz de COVID-19, în Satul Sportivilor, la Tokyo 2020

Grupul de lucru pentru contramăsuri coronavirus înființat ca urmare a pandemiei de COVID-19, a decis ca în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2020, în Satul Sportivilor să funcționeze o „Bază de Sănătate” unde vor fi monitorizați sportivii și oficialii în cazul în care vor fi infectați cu COVID-19.
Baza, separată de Clinica generală din Sat, se va ocupa cu supravegherea stării de sănătate a sportivilor, cu selectarea instituțiilor medicale care îi vor putea spitaliza pe cei care contractează virusul și va organizara transportul pentru pacienți.
De asemenea, în cadrul centrului operațional principal al Tokyo 2020, va fi înființat un „Centru de control al bolilor infecțioase” echipat cu medici, care va centraliza și coordona contramăsurile în cazul infectării cu COVID-19. Centrul va lucra împreună cu Baza de Sănătate și Clinică generala din Satul Sportivilor, pentru a menține starea de sănătate a sportivilor și pentru a detecta eventualele infectări într-un stadiu incipient, colectând și schimbând, de asemenea, informații despre coronavirus.
Pana la sfârșitul anului, se asteaptă alte măsuri printre care punerea la punct a unui mecanism de ridicare a interdicției de intrare în Japonia pentru turiștii străini, în prezent în vigoare pentru 159 de țări și regiuni. Tot pentru turiști se așteaptă punerea la punct a unei aplicații de verificare a sănătății, teste obligatorii, asigurări de sănătate și centre de sănătate exclusive.
În ciuda dificultăților provocate de criza mondială a sănătății, oficialii au rămas încrezători că Tokyo 2020 va avea loc anul viitor. (sursa: cosr.ro)

Back to top button