Noutăți

Au fost determinaţi membrii lotului național de lupte libere

Biroul  şi consiliul de antrenori al Federaţiei de lupte a desfăşurat la Centrul de pregătire a loturilor naţionale din strada Decebal 72 din capitală  un concurs de selecţie pentru candidaţii  în lotul naţional în vederea participării la campionatul Europei de lupte, ediţia 2016. Partidele suplimentare au fost programate în legatură cu faptul, că din motive financiare campionatul naţional  de lupte libere, seniori, a fost transferat pentru o perioadă nedeterminată. Astfel, în sala specializată  a Centrului sportiv s-au reunit sportivii candidaţi,  zeci de antrenori din toate zonele Moldovei, susţinători şi prieteni ai sportivilor. În tribune s-a aflat, de asemenea Victor Peicov, vicepreşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, preşedinte al Federaţiei de lupte.

În urma disputării meciurilor de baraj, dreptul de a participa la apropiatul campionat continental l-au obţinut Alexandru Chirtoacă, medaliat cu bronz la prima ediţie a Jocurilor Europene de la Baku 2015,campionul naţional Ion Gurmuzachi, student la USEFS, Alexandru Burcă, deţinător al locurilor V la Campionatele Mondiale, Maria Cherdivară, de trei ori medaliată la campionatele europene şi mondiale la lupte feminine,Mihai Eşanu, învingător al  campionatului naţional, ediţia 2014.Ultimii trei sportivi nominalizaţi sînt discipoli ai antrenorului emerit al Republicii Moldova Constantin Cobîlean, director al Şcolii sportive specializate din Călăraşi.  

Campionatul Europei la lupte libere, greco-romane şi lupte feminine  se va disputa în perioada 8-13  martie în oraşul Riga, după care vor urma  cele trei turnee de calificare olimpică.

Back to top button