Noutăți

Angajații BPDS “Fulger” au participat la Turneul de volei

La 24 februarie curent, în ajunul Zilei Memoriei şi în contextul măsurilor de comemorare a XXV de ani de la începutul războiului de pe Nistru din 1992, angajații Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a IGP au participat la un meci de volei consacrat comemorării eroilor Brigăzii căzuţi pentru apărarea independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova.

La eveniment au fost prezenți Consilierul Preşedintelui Comitetului Naţional Olimpic din Republica Moldova, Vlad Vîrtosu, care a venit cu o donaţie de echipament sportiv, destinat antrenamentelor zilnice ale participanţilor, directorul Clubului Sportiv Central „Dinamo”, Arcadie Bostan, veteranii şi efectivul Brigăzii.

Competiția a fost deschisă de comandantul Brigăzii, Vasile Ivas care a menţionat că un astfel de meci amical, în memoria poliţiştilor căzuţi în sângerosul război de pe Nistru este organizat pentru prima dată şi urmează să fie jucat anual, totodată este şi un schimb de experienţă între subdiviziuni”, îndemnându-i pe cei prezenţi de a ţine un minut de reculegere.

În cadrul Turneului şi-au demonstrat performanţele sportive la volei, douăsprezece echipe ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliției.

La finele meciului, pe locul II s-a clasat echipa IP Anenii-Noi, iar locul III i-a revenit echipei BPDS „Fulger”. Învingătorii s-au ales cu diplome de gradul doi şi trei, restul participanţilor primind diplome de participare.

Reamarcăm că echipa Departamentului Trupelor de Carabinieri, a fost menţionată cu diplomă de gradul I şi Cupa campionilor, clasându-se pe locul de frunte.

În semn de memorie şi respect au fost depuse flori la Complexul memorial al BPDS „Fulger” şi aprinse lumânări la Panoul angajaţilor căzuţi la datorie.

Menționăm că este o tradiţie nobilă ca în fiecare an, să fie întreprinse acţiuni comemorative, prin depunere de flori la mormitele acestora,  fiind jucate și meciuri de volei şi fotbal, iar pe 2 martie 2017, angajaţii Brigăzii urmează să participe la Marşul Memoriei.

Back to top button