Noutăți

Andrian Mardare s-a calificat în finală la Europenele U-23 din Polonia

Atletul Andrian Mardare țintește o nouă medalie în cariera sa la proba aruncarea suliței. Discipolul antrenorului Valeriu Lungu s-a calificat în finala Campionatului European Under 23, care se desfășoară în perioada 13-16 iulie în orașul polonez Bydgoszcz.

În calificări, el a obținut rezultatul 76,09 metri, dar obiectivul său a fost calificarea în finală. Recent, la Campionatul Europei pe echipe, liga a 2-a, Mardare a ocupat locul întâi după ce a stabilit un nou record național la aruncarea suliței – 83,93 metri. Andrian Mardare este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Under 20 din SUA din 2014 și medaliat cu aur anul curent la Cupa Europei de aruncări din Spania.
La Europenele U-23 a intrat în concurs și Diana Podoleanu. Ea nu a reușit să se califice în semifinale la 100 metri. Podoleanu va concura și pe distanța de 200 metri. În Polonia vor mai evolua Ștefan Mura (aruncarea discului), Polina Ciui (aruncarea ciocanului) și Ludmila Frunze (800 metri).
Apoi, în perioada 19-23 iulie va avea loc Campionatul European Under 20 în Italia. Pentru Moldova vor concura Dan Morari, Nichita Petrov (ambii – aruncarea ciocanului), Alexei Oleinic, Denis Picus (ambii – aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea discului) și Anastasia Calinina (triplu salt).

Back to top button