Beijing 2022

Ambasadorul Chinei în Moldova, în vizită la sediul CNOS

Pe 11 ianuarie a avut loc întrevederea dintre membrii CNOS și conducerea Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. S-a discutat despre o colaborare înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie.

Domnul Ambasador, Yan Wenbin, a prezentat situația de pregătire şi a spus că China implementează pe deplin conceptul de organizare ecologică, partajată, deschisă și curată a Jocurilor Olimpice, și depune eforturi neîncetate pentru a dedica lumii o Olimpiada eficientă, sigură și minunată, în ciuda pandemiei. ”Suntem bucuroși că Beijing va organiza din nou Jocurile Olimpice. Cu siguranță va fi o sărbătoare pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă”, a spus Yan Wenbin.

Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, l-a felicitat pe domnul Ambasador cu numirea în această funcție importantă și onorabilă. El a subliniat că China este o țară cu o experiență bogată cu privire la găzduirea evenimentelor internaționale. ”De Beijing ne leagă amintiri frumoase. În 2008, în capitala Chinei boxerul Veaceslav Gojan a reușit să cucerească medalia de bronz la Jocurile Olimpice”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Beijing va devine primul oraş din istorie ce va avea în palmares organizarea atât JO de vară, cât şi cele de iarnă.

Back to top button