Beijing 2022

Alina Stremous: ”Este un rezultat foarte bun pentru mine și pentru Republica Moldova”

Biatlonista Alina Stremous a fost la un pas să egaleze cea mai bună performanță a Republicii Moldova la o ediție a Jocurilor Olimpice. După ce în 2006 Natalia Levcenkova a ocupat locul 8 la cursa de 15 km individual, Alina Stremous s-a clasat pe locul 10 în proba sprint 7,5 km la ediția de la Beijing.

– Alina, în primul rând felicitări pentru rezultatul obținut la sprint.
– Vă mulțumesc. Sunt foarte fericită că am ocupat locul 10 în proba sprint. Este un rezultat foarte bun pentru mine și pentru Republica Moldova. Desigur mi-aș fi dorit un rezultat și mai bun. Poate trebuia un pic mai repede să alerg și să fiu mai rapidă la tragere. Totuși, sunt mândră că nu am avut nici o penalizare la poligonul de tragere pentru că nu a fost o cursă ușoară mai ales din punct de vedere fizic. Am simțit oboseala încă de la începutul cursei.

– Oboseală fizică sau morală, pentru că veneai după locul 37 în cursa individuală de 15 km…
– La cursa din 7 februarie probabil încă nu reușisem să mă acomodez bine. A fost greu fizic desigur, dar și emoțional. Cred că mi-a lipsit și concentrarea. Desigur aveam speranțe la un loc mai bun decât 37, dar nu trebuia să greșesc la tragere. A fost o lecție pentru mine și m-am străduit să mă revanșez în proba sprint. Îmi place să concurez la sprint.

– Ce gânduri ai înainte de cursa de urmărire, programată deja pe 13 februarie?
– Trebuie un pic să mă odihnesc emoțional. O să încerc să fac o figură frumoasă și la cursa de urmărire.

– Cum ți se par Jocurile Olimpice de la Beijing?
– Condițiile sunt foarte bune. Mă refer la condițiile din satul olimpic. Din păcate, suntem într-o perioadă pandemică, care nu e deloc plăcută. Dar e superb că am reușit să debutez la Jocurile Olimpice. Sper, cu toții, să mai obținem rezultate bune pentru Republica Moldova.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker