Noutăți

Actualitatea sportivă internă

Victor Peicov, vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, a participat la ceremonia de premiere a laureaților  campionatului Moldovei la tenis,  concurs care a  reunit 230 de sportivi și sportive. După șase zile de întreceri captivante,  la capitolul pregătirii tehnice s-au remarcat, în special, Renata Fărîmă, concurentă la grupa de vîrstă U 14, Bogdan Boclincă, aceași grupă valorică, dar și tinerii jucători de la Clubul de Tenis din satul Avdarma, ATO Găgăuzia, care  au concurat pentru a doua oară la campionatul național de tenis.

După cum a menționat președintele Federației Marina Tauber, din numărul campionilor și premianților va fi alcătuit lotul reprezentativ, care urmează să participle la campionatele și turneele continentale din sezonul 2016.

In penultima etapă a Ligii Est-Europene la rugby liderii competiției, jucătorii formației “Credo 1963” din ora;ul Odesa și-au confirmat potențialul înalt de joc, repurtînd o nouă victorie în fțta colectivului universitar “Sporting-ASEM” (Chișinău). Discipolii lui Zurab Kikaceșvili s-au impus deja în prima parte a meciului prin incursiunile rapide ale atacanților, care au finalizat patru  eseuri, urmate de patru realizări precise. Scor final 64-0 pentru rugbyștii de pe malul Mării Negre. În aceeași etapă formația “Lupii Albi”( Chișinău) s-a impus pe teren propriu  în fața echipei “Politehnic” (Odesa), cu 31-25 . Colectivele amintite ocupă poziițiile fruntașe în competiția regională cu participarea rugbyștilor din Moldova si Ucraina.

Membrii Clubului amatorilor de alergări “Expres” al Căilor Ferate din Moldova au participat la ediția a 23-a a cursei disputate pe traseul Mereni-Anenii Noi-Tabăra de odihnă ”Viișoara”. În ciuda timpului canicular cu temperaturi înalte, cei 20 de pasionați ai alergărilor au păstrat buna dispoziție,  dorința de a parcurge noi distanțe. Grupul de alergători a fost condus de neobositul Ion Babără, președinte al Clubului “Expres”, atlet care deține un record neegalat. Pe parcursul a circa 50 de ani experimentatul sportiv a parcurs 232 mii de kilometri pe traseele competițiilor continentale, desfășurate în  21 de tări ale Europei. Cursa de alergări a fost consacrată Zilei Olimpice Mondiale,marcate pe 23 iunie. În această zi  întreaga familie olimpică sarbatorește acest memorabil eveniment, care reprezintă înființarea Comitetului Internațional Olimpic și se celebrează la nivel mondial, promovand astfel valorile olimpice de excelență, prietenie și respect.  

Back to top button