Noutăți

A treia ediție a Europa Cup organizată de Romanian Laser Class Association

A treia ediție a Europa Cup organizata de Romanian Laser Class Association s-a desfasurat de aceasta data pe mare  in statiunea Eforie Nord. Marina Eforie Nord ,gazda primitoare,a sustinut si sprijinit organizarea acestei competitii punand la dispozitie tot ceea ce a fost necesar pentru buna desfasurare a ei.Vineri la start erau inscrisi sportivi din Moldova, Serbia, Estonia, Bulgaria si Romania.Echipa Estoniei era deja la Eforie pentru a se antrena serios cu cei doi sportivi, foarte buni dealtfel.

Dupa mult timp echipa din Moldova sprijinita de organizatori a revenit in concursurile de sailing de la noi din tara, iar anul acesta au aliniat la start doua fete si un baiat. Vineri a fost prima zi de concurs. Startul s-a dat la ora 12:00 cand au plecat in cursa concurentii de la clasa 4.7. Conditiile de concurs au fost excelente vant de 12-15 noduri, cer senin, valuri destul de mari. Traseul a fost ales foarte aproape de tarm pentru a face cat mai vizibil acest sport. In fiecare din cele trei zile de concurs s-au desfasurat cate doua regate, fiecare regata cu un timp aproximativ de o ora.

Republica Moldova a fost reprezentată de 4 participanți (2 barbați în clasa Laser Radial și 2 femei în clasa Laser 4,7).

Anastasia Zavedeeva a locupat locul 2 in clasa 4,7, iar Anna Lifanova a ocupat locul 3 în grupa de sportivi până la 18 ani.  Rezultatul lui Anastasia Zavedeeva le-a plăsat pe locul 3 în clasamentul.

Reprezentanții Republicii Moldova Ivan Prosvirchin și Denis Munteanu au ocupat locul 6 și locul 10 respectiv in clasa Laser Radial.

Back to top button