Noutăți

A fost ridicată suspendarea pentru dopaj a Rusiei

Din cauza numărului mare de sportivi care au testat pozitiv, Comitetul Internaţional Olimpic a decis ca steagul Rusiei să fie eliminat de la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

În aceste condiţii, delegaţia Rusiei a concurat sub steagul olimpic, având 168 de sportivi. Rezultatele obţinute la Olimpiada din Coreea de Sud au fost însă net inferioare celor de la JO 2014, atunci când Rusia a găzduit Jocurile la Soci. Dacă în 2014 ruşii au cucerit 13 titluri olimpice, acum ei s-au mulţumit cu doar două medalii de aur şi un total de 17 medalii.
Iar în ciuda faptului că CIO a fost cu ochii pe ei, din delegaţia ruşilor au mai făcut parte doi sportivi ”dopaţi”: Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz la curling dublu mixt (pozitiv la meldonium) și Nadejda Sergheeva, clasată pe locul 12 la bob 2 persoane (pozitivă la trimetazidină).
Chiar şi aşa însă, CIO a luat decizia de a ridica suspendarea Rusiei pentru dopaj, această ţară fiind reintegrată pe deplin în drepturi ca membru al CIO. Astfel, la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2020, steagul Rusiei se va flutura în ceremonia de deschidere, ceea ce nu s-a întâmplat acum la PyeongChang. După anunţul făcut de CIO, Aleksandr Jukov, preşedintele instanţei ruse, a salutat această hotărâre: „Ridicarea suspendării e o decizie de cea mai mare importanţă pentru noi“, scrie adevarul.ro

Back to top button