Noutăți

A 12-a ediție a Jocurilor Paralimpice, de la PyeongChang, va avea o participare record

Jocurile Paralimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang (9-18 martie) vor stabili un record de participare în istoria acestei competiţii, cu 570 sportivi din 49 de ţări aliniaţi la start.
Precedentul record de participare s-a înregistrat în urmă cu 4 ani la Soci, unde au concurat 547 sportivi din 45 de ţări.
Cele mai mari delegaţii vor fi cele ale SUA (68), Canadei (52), Japoniei (38), în timp ce gazdele vor participa cu 36 sportivi înscrişi în toate cele 6 sporturi din program. Jocurile Paralimpice 2018 vor oferi şi cele mai multe medalii (80) din istoria competiţiei, cu 8 mai mult decât la Soci în 2014.
Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a solicitat o promovare mai amplă a Jocurilor Paralimpice, la două zile după ce a lăudat succesul incredibil de care s-au bucurat JO 2018.
Ca şi la JO 2018 de iarnă, Coreea de Nord a acceptat să trimită o delegaţie şi la Jocurile Paralimpice, dar nu se ştie încă câţi sportivi vor concura şi la ce sporturi. La JO 2018, Coreea de Nord a participat cu 22 sportivi, dintre care 12 au făcut parte din echipa feminină unificată a Coreei în turneul de hochei pe gheaţă.
Ceremonia de deschidere şi de închidere vor avea loc la PyeongChang, în timp ce probele de schi alpin au loc la Jeongseon, la 215 km de Seul. Celelalte probe de pe gheaţă sunt găzduite la PyeongChang. (agerpres.ro)

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker