Lecții OlimpiceNoutăți

Weekend Olympic în tabara pentru copii Energy CAMP din Vadul lui Vodă

www.tabara.md

Comitetul Național Olimpic și Sportiv  (CNOS) în colaborare cu Federația Sportului Școlar  (FSȘRM) și Centrul de Dans și Vocal SISNBRO a organizat un Weekend Olimpic (21-22 iulie 2018) în tabăra pentru copii și adolescenți ENERGY CAMP din Vadul lui Vodă.

Scopul evenimentului a fost de a promova cultura fizică prin intermediul jocurilor distractive în rândul copiilor și adolescenților, dezvoltarea spiritului de echipă și prietenie.

Weekendul Olimpic s-a desfășurat chiar în curtea taberei, unde în câteva momente aceasta a devenit o pistă dotată cu saltele, cercuri colorate, bastoane, mingi etc., și care a devenit un câmp de luptă pentru echipele de copii și adolescenți pentru a demonstra respectul, excelența și prietenia dintre semeni. Astfel că copii au îmbinat sportul cu voia bună  și au simțit pe propria piele cât de importantă este munca în echipă, demonstrând că sportul este mai puternic decât orice formă de discriminare.

Responsabili de organizarea evenimentului au fost Voluntarii Olimpici care au pregărit un șir de concursuri distractive pentru copii precum Volei, Starturi Vesele, Baschet, Fotbal, Tenis de masă, Tenis de câmp dar și competiții la înot. Cel mai atractiv pentru copiii și adolescenții din tabără a fost încercarea de a practica Turismul Pedestru, care a creat multă adrenalină dar și emoții pozitive încât copii nu se dădeau bătuți trecând cu brio orice obstacol.

”Elevii din instituțiile de învățământ trebuie să înțeleagă de importanța și necesitatea mișcării fără de care noi nu putem avea o generație sănătoasă”, a declarat Berlinschi Iurie, Președintele Federației Sportului Școlar din Moldova

La final evenimentul a culminat cu o discotecă și care și-a păstrat din tematica evenimentului copii fiind îmbrăcați în vestimentație albă promovând pacea, toleranța în sport care reprezintă un instrument pentru combaterea violenței și integrarea socială.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv va reveni curând la tabăra de vară ENERGY CAMP  pentru a fi alături de copii și a le trezi emoții de mândrie față de țara lor.

Nu rata ultimul tur în  ENERGY CAMP! 01-10 august 2018!
Bilete online:   https://bit.ly/2LdUWbY sau în orice magazin Darwin din țară! www.tabara.md | SIS N BRO FAMILY

Back to top button