NoutățiTokyo 2020

23 iunie – Ziua Mondială Olimpică

Pe data de 23 iunie întreaga lume sărbătoreşte Ziua Olimpică, care marchează  naşterea Mișcării Olimpice Moderne.

Este important de subliniat, că Ziua Olimpică este unul din puținele evenimente care se organizează concomitent în peste 200 de țări ale lumii.

CNOS adresează sincere mulțumiri sportivilor, antrenorilor, administratorilor de federații și cluburi, arbitrilor, partenerilor, medicilor sportivi pentru dedicație și profesionalism.

O coincidență frumoasă este faptul că pe data de 23 iunie vom marca și 30 de zile pănă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

Astfel, Ziua Olimpică devine un moment propice pentru a sensibiliza națiunea asupra Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021, pentru a promova imaginea Echipei Olimpice şi a determina întreaga societate să o susţină!

Rămân actuale spusele lui Pierre de Coubertain : “Jocurile Olimpice reprezintă o călătorie în trecut și un act de încredere în viitor.”

De aceea, s-a decis să celebreze Ziua Mondială Olimpică într-un mod mai special și anume – prin prezentarea oficială a echipamentului sportiv și ținutelor oficiale, în care vor defila sportivii noștri la ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor Olimpice.

Evenimentul va avea loc pe data de 23 iunie 2021 în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” lângă havuzul din apropierea str. 31 August, la orele 17:40.

Jurnaliștii posturilor de televiziune vor paticipa în calitate de modele în cadrul prezentării ținutelor oficiale și a echipamentului sportiv al Echipei Olimpice a Republicii Moldova.

Împreună spre succesul olimpic!

Vă urăm tuturor o Zi Olimpică activă și fericită!

Back to top button