Tokyo 2020

100 de zile până la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Au mai rămas 100 de zile până la ceremonia de deschidere a celei de XXXII-a ediții de vară a Jocurilor Olimpice, competiție care va avea loc la Tokyo, în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Până acum, 7 sportivi moldoveni și-au asigurat prezența la Olimpiadă, iar alții încă se luptă pentru biletele la Tokyo. Cei calificați oficial sunt atleții Serghei Marghiev, Zalina Petrivskaya, Dimitriana Surdu, Lilia Fisikovici, înotătoarea Tatiana Salcuțan, arcașa Alexandra Mîrca și luptătoarea Anastasia Nichita.

Parcursul Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost presărat cu obstacole, între amânarea istorică de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus şi interdicţia spectatorilor din străinătate.

Pe 24 martie 2020, în faţa pandemiei de coronavirus, CIO a anunţat amânarea Jocurilor Olimpice de vară pentru 2021, o premieră pe timp de pace. Jocurile, care păstrează denumirea ”Tokyo 2020”, vor fi ”mărturia înfrângerii virusului” în faţa umanităţii, a declarat prim-ministrul japonez.
Amânarea şi măsurile antivirus au antrenat o creştere a costurilor cu 2,3 miliarde euro, majorând bugetul oficial la 13 miliarde de euro, un record pentru Jocurile Olimpice de vară.

 

Back to top button