Salt Lake City 2002

Salt Lake City 2002

Prima editie a Jocurilor din mileniul al treilea a fost organizata in statul Utah din SUA, Flacara Olimpica fiind aprinsa in premiera in istoria Jocurilor Olimpice de iarna de o echipa – nationala de hochei a SUA.

Logo – Aprinde focul in interior.

China si Australia au obtinut primele lor medalii de aur la Jocurile hibernale, iar Estonia si Croatia au urcat in premiera pe podiumul olimpic la sporturi de iarna.

Skeletonul a fost reintrodus dupa 54 de ani.

A fost introdusa reluarea video in patinajul artistic.

Dupa ce a obtinut argintul la sanie individual, Georg Hackl (Germania) a devenit primul sportiv din istorie care a castigat cinci medalii, in aceeasi proba individuala, la cinci editii consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarna.

Schioarea croata Janica Kostelic a castigat trei medalii de aur si un argint la schi alpin, dar eroul editiei a fost biatlonistul norvegian Ole Einar Bjorndalen care a castigat patru medalii de aur.

La patinaj artistic, in proba de perechi, au fost acordate doua medalii de aur perechilor din Rusia si Canada.

Lotul olimpic a participat în anul 2002 la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Salt Lake City (Statele Unite ale Americii) cu cinci sportivi: Elena GOROHOV, Ion BUCŞA, Valentina CIURINA şi Mihail GRIBUŞENKOV (biatlon), Liviu CEPOI (sanie).

Galerie Foto

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker