Jocurile au ajuns in premiera in Coreea de Sud, iar Republica Populara Democrata Coreeana (Coreea de Nord), care vroia sa fie co-organizatoare a Jocurilor, si Cuba nu au participat la aceasta editie.

A fost cea mai “informatizata” editie, calculatoarele fiind utilizate pretutindeni.

Scrimera suedeza Kerstin Palm a devenit prima sportiva care a participat la sapte editii ale Jocurilor Olimpice, iar inotatoarea Kristin Otto din Germania de Est a castigat sase medalii de aur la trei stiluri diferite (liber, spate si fluture) si a realizat patru recorduri mondiale.

Ciclista germana Christa Luding-Rothenburger a cucerit medalia de argint la ciclism, dupa ce castigase doua medalii la patinaj viteza la editia de iarna a Jocurilor Olimpice care a avut loc in acelasi an la Calgary. Ea a devenit astfel singura persoana din istorie medaliata in acelasi an atat la JO de iarna cat si de vara.

În toată istoria evoluărilor la Jocurile Olimpice, cea mai reuşită participare a sportivilor moldoveni a fost înregistrată pe continentul asiatic. În 1988, la Seul (Coreea de Sud), au fost cucerite şase medalii de 8 sportivi participanţi. Participarea excelentă la campionatele europene şi mondiale, i-a obligat pe responsabilii echipei URSS să-i introducă în lista sportivilor olimpici pe canoiştii Nicolae JURAVSCHI din Moldova şi Victor RENEISKI din Belarus. Prin talentul antrenorului Alexandru CHIRPICENCO, N. JURAVSCHI și V. RENEISKI au devenit dublu- Campioni Olimpici la proba de canoe dublu la 500 m, respectiv 1000 m.

După o întrerupere de 32 de ani, selecţionata de fotbal a URSS câştigă medalia de aur. În componenţa echipei campioane a jucat şi fotbalistul moldovean Igor DOBROVOLSCHI, absolvent al Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv din Chişinău.

La Seul, pentru prima dată a urcat pe podiumul olimpic un reprezentant al oraşului Bălţi. Timofei SCREABIN a câştigat medalia de bronz la box, categoria 51 kg.

Serghei MARCOCI a intrat în posesia medaliei de bronz la polo pe apă, iar Natalia RUSNACENCO a cucerit medalia de bronz la handbal. Au mai participat la această ediţie Oleg MOLDOVAN (tir) şi Vlad IUVCENCO (canotaj).